Contact					Allergenen				Catering					Nijverheidsweg-Noord 130-26 Buffetten					Disclaimer				Events					3812 PN  Amersfoort Walking dinner				Brochures				Verhuur					Tel: 033-4321891 Borrel Hapjes				M.V.O.				Workshops				Mob: 0625298591 Luxe broodjes				Locaties				Amersfoort				E: martien@frigerio.nl Barbecue					Assortiment									I: www.frigerio.nl Bij ons kunt u pinnen! Waarom  FRIGERIO Service in Food ?  •	Dagverse producten •	Meer dan 25 jaar ervaring •	Levering door heel Nederland •	Workshops Heeft u een allergie?  Meld het ons en wij proberen aan uw wensen te voldoen.

Smaken van Toen!

Frigerio Foodservice bereidt soepen en sauzen op een ambachtelijke manier waarbij de smaak van toen een centrale rol speelt. Onze bereidingen berusten dan ook op een manier waarop ambachtelijk koken voorop staat. Deze manier van koken waarbij botten met merg en afsnijsels van vlees in combinatie verse groenten en kruiden gebruikt worden. Wortel, ui, prei en selderij zijn dan ook bij deze bereidingen een standaard ingrediënt. Voor het bereiden van vissaus en soepen gebruiken wij graten en viskoppen zonder kieuwen om daar en basisfond van te trekken, niet te lang, maar juist genoeg om tot een optimale smaak te komen. Onze soepen en sauzen zijn clean label bereid, dus ruimte om zelf nog smaakstoffen toe te voegen is volop aanwezig. Wij hebben een groot aantal gerechten in ons assortiment op genomen. Alle gerechten zijn zoveel mogelijk clean label gemaakt. Dat wil zeggen: zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten zonder geur en smaakstoffen toegevoegd. Ook conserveermiddelen zijn tot een minimum teruggebracht , zodat de houdbaarheid een stuk kleiner is, maar hierdoor wel versheid gewaarborgd is. Ons assortiment hebben wij ondergebracht in 2 categorieën: Soepen Sauzen Courgettesoep Linzensoep Escariennesaus Gerookte palingsoep Erwtensoep Kreeftensaus Cajun visoep Gerookte paprikasoep Bolognesesaus met verse kruiden Pompoensoep Champignonsoep Lamsjus Aspergesoep Wildbouillon Kalfsjus Kreeftensoep Geroosterde paprikasoep Gevogeltejus Tomatensoep U kunt deze soepen en sauzen bij ons bestellen of afhalen in onze winkel op de Nijverheidsweg-Noord 130-26 in Amersfoort. Even bellen is altijd handig dan staat de bestelling voor u klaar. 033-4321891 of 0625298591
Contact Allergenen Catering Buffetten Disclaimer Events Walking dinner Brochure Verhuur Borrel Hapjes M.V.O. Workshops Luxe broodjes Locaties Amersfoort Barbecue Assortiment Nijverheidsweg-Noord 130-26 3812 PN Amersfoort Tel: 033-4321891 Mob: 0625298591 Bij ons kunt u pinnen! E: martien@frigerio.nl I: www.frigerio.nl Heeft u een allergie? Meld het ons en wij proberen aan uw wensen te voldoen.
Allergenen Allergenen wetgeving naar aanleiding van de nieuwe Europese wet (Verordening Verstrekking (EU) Nr. 1169/2011) zijn horecabedrijven verplicht om consumenten informatie te verstrekken over de aanwezigheid van allergenen in hun producten. Vanaf 13 december 2014 moeten allergenen die bij de bereiding zijn gebruikt worden vermeld. De allergenendeclaratie is voor verpakte producten al sinds 2003 van kracht en wordt nu uitgebreid voor niet voorverpakte voedingsmiddelen. De nieuwe wet is bedoeld om de voedselveiligheid voor mensen met een allergie vergroten. Alle bedrijven die eten of dranken aanbieden krijgen dus met de nieuwe wetgeving te maken. Ook horecabedrijven die bijvoorbeeld alleen broodjes of kleine hapjes serveren moeten aan deze regelgeving voldoen. Wat zijn allergenen? Bij mensen met een voedselallergie reageert het afweersysteem abnormaal sterk op eiwitten in ons voedsel. Deze eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken worden allergenen genoemd. Allergische reacties gaan gepaard met symptomen als jeuk, zwellingen, uitslag, kortademigheid of overgeven. De ernstigste reactie is anafylactische shock, waarbij symptomen als een sterk verlaagde bloeddruk en bewusteloosheid levensbedreigend kunnen zijn. Welke allergenen moeten vermeld worden? Door de Europese Unie is bepaald dat alleen de voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken vermeld moeten worden. De onderstaande 14 allergenen moeten worden opgenomen in de allergenendeclaratie: Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut) Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten) Schaaldieren Eieren Vis Pinda Soja Melk (inclusief lactose) Selderij Mosterd Sesamzaad Zwaveldioxide en sulfiet Lupine Weekdieren