© Kroonenburg Beheer 2025
Zalm met dillesaus
Fileer
een
zalm
en
maak
de
2
helften
graatloos.
Nu
snijdt
men
de
filets
in
plakjes
als
gerookte
zalm
en
leg
deze
plakjes
op
een
warm
bord.
Maak
de
dillesaus goed warm, roer de liason erdoor en schep deze over de zalm.
De zalm mag niet rauw zijn, maar zeker niet gaar.
Serveren met volkoren stokbrood en babyleaves.
Dillesaus
Beetje
visafval
op
de
gewone
manier
aanzetten,
beetje
bouquet
erbij,
blussen met droge witte wijn en een beetje zoutloze bouillon.
Hierna
passeren
en
afbinden.
Veel
fijngehakt
verse
dille
erbij
doen
met
een
klein beetje vers gehakte venkel.
Elke saus staat of valt met goed afproeven.
Bij het doorgeven van de saus, met een liason op de juiste dikte brengen.